Kun 11 minutter hjem med Follobanen

Det beste med Ski er nok beliggenheten. Det er et trygt sted å bo og vokse opp i. Det er gode handlemuligheter og urbane gleder som kino, kulturhus og hyggelige uteplasser. Nå står endelig den nye Follobanen klar, og det betyr at reisetiden mellom Ski og Oslo er halvert!

Kort vei til alt og kort vei hjem
Follobanen åpnet for trafikk søndag 11. desember. Da ble reisetiden på de 22 kilometerne halvert fra 22 minutter til 11 minutter. 

For mange av beboerne i Ski som jobber i Oslo har det vært en merkbar endring i hverdagen.  

Fra Ski Hageby er det kort vei til Ski sentrum. Det blir laget en ny vei inn til boligområdet, noe som gjør at du triller ned til sentrum på 5-6 minutter. Fra du går ut døra hjemme kan du potensielt bruke et drøyt kvarter til Oslo S.


Mellom by og land
Mange har fått øynene opp for Ski sine unike kvaliteter med nærhet til naturen og enkel pendling til hovedstaden. I nærområdet er det gode nærbutikker, skole og barnehager. Området er også spesielt fint for deg som er glad i friluftsliv, enten du foretrekker skogstur, jogge, padle i kano, fiske etter abbor eller teste sykkelformen langs milevis av skogsveier og stier.


Ski Hageby på skinner
Med den nye Follobanen på plass er det mer attraktivt enn noensinne å bo i Ski.
Byggingen av husene er i gang, alt går etter planen og 59 topp moderne familieboliger blir innflyttingsklare fra våren 2024. 

FAKTA OM FOLLOBANEN
  • 22 km nytt dobbeltspor for høyhastighetstog mellom Oslo og Ski
  • Direktetog – tilrettelagt for ned til halvert reisetid
  • Samspill med Østfoldbanen
  • Gir dobbelt så stor togkapasitet Oslo-Ski
  • Trafikk fra nye Ski stasjon gjennom Blixtunnelen 
  • Bygget for hastighet opptil 250 km i timen
  • Omfatter totalt 64 km nye jernbanespor

R21 camara4 1200x800