Sikker investering i usikre tider

Vi er preget av usikre tider, og det er få som kan fortelle hvordan verden kommer til å se ut i fremtiden. Samtidig er det ikke til å komme unna at livet går sin gang. Hvordan vi bor er på ingen måte noe unntak. Når alt annet er usikkert, kan eiendom være en trygg havn.

Energiklasse B gir grønt boliglån

Det er både renteøkninger, inflasjon og strømkrise. Å kjøpe en prosjektert bolig sørger for lavere og mer forutsigbare utgifter. Boligene i Ski Hageby er energiklasse B, og kvalifiserer dermed til grønt boliglån. De fleste bankene ønsker å støtte opp om grønne valg, og gir dermed lavere rente enn vanlig lån.

Nye boliger er oppført etter dagens standard og forskrifter, vil være godt isolert og holde godt på både varme og kulde. En ny bolig bruker mindre energi enn eldre boliger, og strømforbruket vil være vesentlig lavere. Dette vil du merke på strømregningen.

En helt ny bolig sørger for at du slipper unna nesten alt som er normalt å måtte utføre av vedlikehold på en eldre bolig. Du trenger ikke å tenke på å pusse opp badet, skifte oppgradere el-anlegg eller bytte ut gamle rør. Alt er nytt og oppdatert til dagens standard. Det er lenge til det melder seg vesentlige vedlikeholdsbehov, og boligen vil holde seg godt i mange år fremover.

Tid til å planlegge

Det kan være stressende å skulle selge og kjøpe ny bolig. Når du kjøper i et prosjekt som skal stå ferdig om 2–3 år får du tid til å senke skuldrene og planlegge fremtiden. Med faste priser slipper du også stressende budrunder og misvisende prisantydninger. Du vet hva boligen koster, og hva du må forholde deg til. Du kan puste med magen.

«Fordelen med å kjøpe bolig i et nytt prosjekt er er at du ikke selger og kjøper i samme marked. Det er erfaringsvis mindre risiko å kjøpe noe som skal være ferdig om en god stund. Du har rett og slett bedre tid, noe veldig mange kjøpere ser som behagelig.»
Jørgen Kjendlie, eiendomsmegler MNEF og partner, Sem &Johnsen

2408 03 sol i 13 i2 dining r01 web 1200x677